Технологија
17. March 2022 - 13:53

Русите направија своја апликација Росграм, по забраната на Инстаграм

Руските технолошки експерти се подготвуваат да основаат апликација за споделување на фотографии за домашниот пазар откако во Русија бил изгасен “Instagram”, соопшти интернет експертот, Александар Зобов.

Новата апликација со име “Росграм” ќе започне со работа на 28-ми март и ќе има дополнителни функции како платен пристап за одредени содржини.