Свет
1. December 2020 - 16:33

Русија има прототип на вакцина против сида

Русија има прототипови на вакцината против сида, изјави шефицата на руската служба за фитосанитарен надзор „Роспотребнадзор“, Ана Попова.

„Русија учествува во развојот на вакцина против сида многу години. Имаме наши прототипови, наши вакцини“, рече Попова.

Научниот институт „Вектор“ во моментов работи и на вакцина против коронавирус.