Loading Video...
Свет
7. September 2019 - 20:42

Русија и Украина си разменија вкупно 70 затвореници

Русија и Украина си разменија вкупно 70 затвореници. Мегу нив е и режисерот Олег Сенцов , најпознатиот украински политички затвореник во Русија. Се претпоставува дека Киев го ослободил Владмир  Цемах, екс командантот на проруските сили во Украина, овекот кој е осомничен за учество во нападот врз патничкиот авион на Малесиа еарлајнс во 2014 година, при пто загинале  297 луге. Мегу разменетите затвореници се и  24  украински морнари и рускоукраински новинар кој Киев го обвини како предавник на државата. Оовој потег се оценува како обид за нормализирање  на односите мегу двете земји.