Живот
2. December 2017 - 14:49

Родено првото бебе од трансплантирана матка во САД

Во САД е родено првото бебе од трансплантирана матка, соопшти болница во Тексас, каде е родено бебето.

Жената, која е родена без матка, се породи во универзитетскиот здравствен центар „Бејлор“ во Далас.

Портпаролот на болницата Крек Сиволи потврди дека бебето е родено од трансплантирана матка во Тексас, без да наведе повеќе детали, најавувајќи дека в понеделник по тој повод ќе биде одржана прес конференција.

Пред неколку години во Шведска е родено бебе од трансплантирана матка.