Живот
23. August 2016 - 12:03

Родена е како најмало бебе на светот: Сите мислеле дека нема да преживее - еве како изгледа по 12 години!

Кенади Жордин Бромли има 12 години и е вистински борец. Дијагностицирано и е пореметување на џуџест раст, а прогнозите на докторите биле негативни и им рекле дека нема да преживее.

Кога се родила ова девојче било долго само 28 см а тешка 1 килограм и 100 грама.

Осум месеци по раѓањето докторите дале дијагноза, исконски џуџест раст, ретка болест која влијае на околу 100 луѓе во светот. Се одликува со џуџест раст, и се развива пред раѓањето, додека бебето е во стомакот на мајката.

Денес Кенади е висока 1 метар, а проблемите со нарушување на дишењето и јадењето се само некои од нус појавите на нејзината болест.

Нејзината мајка вели дека поради неа многупати била на тест на судбината гледајќи како детето и се бори.

Кенади не се откажала од училиштето, иако има одредени потешкотии при учењето таа продолжува.