Технологија
30. April 2018 - 9:46

Роботи во американски продавници ги изненадиле купувачите: "Ова е страшно, зарем машините ќе завладеат?"

"ABC News" објавил видео-репортажа за новите роботи во продавниците "Walmart", кои ги изненадиле и шокирале купувачите. Технологијата на роботите е слична со таа на автоматските автомобили, а со помош на вградениот софтвер ги скенираат полиците и проверуваат дали се производите на означените места и дали имаат исправно означени етикети и цени.

Погледнете го видеото: