Бизнис
4. April 2019 - 11:23

РКЕ: За 20% да се намали трошокот за нов приклучок на струја за домаќинствата и фирмите

Сегашниот приклучок изнесува околу 500 евра но со новите мрежни правила на  електрична мрежа се очекува да изнесува околу 400 евра вели претседателот на Регулаторна комисија за енергетика Марко Бислимовски.

 

Ирена Чачкова