Македонија
29. May 2020 - 16:48

Рекорден број казнети за неносење маски

Кога сме кај личната заштитна опрема, МВР информираше дека само во последните 24 часа полицајците напишале 440 казни за прекршоци на граѓани кои не носеле заштитна маска.

Како што соопшти полицијата во последното деноноќие издадени се 368 решенија за изолација, а 47 лица потпишале изјава за самоизолација.

Од МВР велат дека по извршените контроли во текот на вчерашниот ден, констатирано е дека само едно лице не ја почитувало мерката за самоизолација, при што против него ќе се поведе соодветна постапка.