Македонија
21. March 2016 - 12:45

Регулаторна ја донесе одлуката - Ова се новите цени на горивата во Македонија

Бензините поскапуваат за 2,5 денари. Цената на дизелот станува повисока за 1,5 денари. Регулаторната комисија за енергетика ги објави новите цени на нафтените деривати кои почнуваат да важат од полноќ.
ЕУРОСУПЕР БС 95 ќе се точи за 60,5 денари по литар, а ЕУРОСУПЕР БС 98 за 62,5 денари по литар.
Цената на ЕУРОДИЗЕЛ ќе изнесува 45 денари за еден литар.