Балкан
10. October 2016 - 15:13

Регистрирани неколку нови земјотреси попладнево на Балканот

Словенија, Подгорица, Турција... Балканот не престанува да се тресе.

Земјотрес попладнево е регистриран во Љубљана со јачина од 1,9 степени според Рихтер, неколку потреси во Турција, како и потрес во Подгорица со јачина од 2,5 степени.

Земјотрес имаше и во Италија со интензитет од 2,5 степени.