Македонија
1. November 2017 - 8:26

Регионална конференција за систематски решенија за лицата без документи од ромската заедница

Регионална конференција за систематски решенија за лицата без документи од ромската заедница ќе се одржи денеска во Скопје, во организација на Мисијата на ОБСЕ, во соработка со Министерството за труд и социјална политика.

На конференција ќе бидат споделени регионалните практики за процесот на инклузија на лицата без документи од ромската заедница.

На отворањето на конференцијата, како што е најавено, ќе се обратат заменик министерот за труд и социјална политика Елми Азири, министерот за задолжен за имплементација на Националната стратегија за Ромите Самка Ибраимовски и заменик шефот на Мисијата на ОБСЕ во Скопје Џеф Голдстајн.