Здравје
24. December 2015 - 18:45

РЕЦЕПТ: Избелете ги забите со помош на една состојка која ја имаме дома сите

Ова ефиксно сретство за избелување на забите сите го имате дома, а не сте знаеле дека може да ја направи вашата насмевка блескава. Погледнете го овој рецепт.
 
Јаболковиот оцет има лековити својства што би требало да се прогласи лек. Помеѓу останатите, со него може да ги избелите забите.
 
Овој оцет добива со ферментација на јаболка, богат е со пектиним и одличен е за прочистување на устата и грлото. Ги убива бактерии, отстранува дамки од забите и го отстранува забниот камен.
 
Како да го користите јаболковиот оцет за избелување на забите?
 
Сипете една супена лажица јаболков оцет во една голема чаша со вода (2,5 дл.) и промешајте. Секое утро, пред миење на забите, исплакнете ја устата со оцедот, а потоа исчеткајте ги забите со четка. Потоа измијте ги забите со паста, како и обичноо.
 
Важни напомени
 
Внимавајте да не направите појак раствор од пропишаното зошто така можете да ги оштетите забите.
 
Секој пат пред миење промешајте ја преостаната течност во чашата.