Бизнис
5. October 2017 - 19:43

Реакција на ВМРО ДПМНЕ: Зад раскинувањето на договорот стои намерата на Анѓушев да заштеди 233.000 евра

Зад раскинување на договорот со МЕПСО стои намерата на тендерашот Анѓушев да си заштеди 233 илјади евра свои пари, реагира опозициската ВМРО ДПМНЕ. 

Од партијата велат декакомпаниата на Анѓушев не се повлекува од договорот заради наводната коректност  туку поради желбата на Анѓушев да заштеди 233 илјади евра сопствени пари. 

Имено во ноември неговата компанија ЕДС се обврзала да го снабдува МЕПСО со струја чија вредност тогаш изнесувала 39.65 евра за мегават час. Сега таа изнесува речиси двојно повеќе односно 60.14 евра за мегават час, поради што Анѓушев несакајќида направи загуба од 233 илјади евра бара спогодбено да го раскине договорот со МЕПСО.