Бизнис
24. November 2015 - 23:20

Реакција на ВМРО-ДПМНЕ - Буџетска криза нема да има

ВМРО-ДПМНЕ денеска спречи уште едно деструктивно сценарио на СДСМ, наведува во реакцијата на прес-конференцијата на Кире Наумов од СДСМ. 

Наведуваат дека преку дополнителниот заменик министер Кире Наумов, лидерот на СДСМ денеска се обиде да ја блокира исплатата на зголемените пензии, да го попречи реновирањето на болниците и набавката на нова медицинска опрема, да ја закочи исплатата на земјоделските субвенции, да ја сопре изградбата на новата патна инфраструктура и да ги пролонгира роковите за реновирање и изградба на новите училишта и градинки.

ВМРО-ДПМНЕ, како што стои во реакцијата, не дозволи СДСМ да го реализира своето црно сценарио. - Буџетска криза нема да има. Република Македонија ќе обезбеди средства и за справување со мигрантската криза, и за зголемени пензии, и за реновирање на болници и за сите други трошоци кои ќе значат стабилност, сигурност и спокојство на граѓаните, истакнуваат од ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ, додаваат во реакцијата, ќе продолжи да работи одговорно и домаќински и да се грижи за граѓаните. ВМРО-ДПМНЕ ќе продолжи да работи на тоа Република Македонија да остане меѓу петте најмалку задолжени земји во Европа.