Џет-Сет
19. December 2017 - 14:02

Раде Шербеџија за влакно избегнал трагедија

Раде Шербеџија открил дека за влакно избегнал смрт, откако го удрила струја од фен за коса и го фрлила на другиот крај од дневната соба.
Славниот актер кој го подготвува новиот проект за Никола Тесла, се присети на серијата од 1977 година, во која  играл голем научник.  Додека се подготвувал за улогата, за малку фалело да загине токму од струја. 
 
- Актерската работа носи извесен ризик. Затоа и ги научив сите постапки и експерименти. Ќе ви звучи малку банално, но морам да раскажам. За малку ќе загинев дома и тоа од фен за коса. На крај на снимањето излегов со џиновска трансформација, а дома струхата ме фрли на тросед. Тоа беше најверојатно некоја опомена, раскажал актерот.