Свет
18. October 2017 - 12:42

Путин не можеше повеќе да издржи - нема да верувате што го насмеа рускиот претседател

Реакцијата на рускиот претседател Владимир Путин на „глупавата“ изјава на министерот за земјоделство Александар Ткачов стана хит на социјалните мрежи.

На состанокот на руски политичари во Вороњеж, Ткачов зборуваше за тоа дека Германија на годишно ниво извезува три милиони тони свинско месо.

- Годишно извезуваат три милиони свинско месо во Кина, Индонезија, Јапонија, истакна Ткачов, а Путин почна да се смее.

- Но, Индонезија е муслиманска земја, таму свинското не е дозволено, одговори рускиот претседател.

Министерот за земјоделство, помалку неверојатно, му одговори на Путин: А во што е разликата?, предизвикувајќи смеа во целата сала.

Тој всушност ги помешал Јужна Кореја и Индонезија.