Loading Video...
Свет
19. October 2018 - 17:14

Путин - екстремисти од ИД почнаа со убивање на околу 700 заложници во Сирија

Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека екстремисти од ИД почнале со убивање на околу 700 заложници кои неодамна се киднапирани во Сирија. Според него, Мегу заложниците има и американски и европски државјани. Путин  додаде дека  екстремистите изнеле барања кои не ги прецизира, како и дека предупредиле дека секој ден ќе  убиваат  по 10 луѓе ако тие барања не се исполнат.