Македонија
27. April 2020 - 14:28

Прво интервју на Бојко Борисов за македонски медиум: Никој не ви забранува каков јазик да зборувате

Во прво интервју за македонски медиум, бугарскиот премиер Бојко Борисов вели дека неговата земја не забранува да го користиме јазикот кој сакаме, исто така Борисов потрдува дека Бугарија ставила услов за македонскиот јазик на одлуката за старт на преговори со ЕУ.