Македонија
7. March 2021 - 14:52

Првата пратка со 3.000 вакцини „Спутник V“ пристигна во Македонија

Првата пратка од 3.000 вакцини „Спутник V“ кои Министерството за здравство ги купи пристигнаа во Македонија преку компанијата „ДХЛ“.Пратката со вакцините ја прими министерот за здравство Венко Филипче и амбасадорот на Руската Федерација во земјава Сергеј Баздникин.