Loading Video...
Свет
21. September 2022 - 19:55

Протести во Белгија поради поскапувањата

Сите синдикати во Белгија денеска организираа заеднички протест во Брисел и во дургите поголеми градови низ земјата.Бараат од властите да преземат поконкретни мерки за ублажување на ценовниот шок и стандардот на живеење,. Работниците велат дека мерките што ги најави владата за ублажување на кризата се недоовлни и доколку нема  промена најавија дека  ќе продолжат да проетстираат