Македонија
18. March 2018 - 12:27

Протест против Законот за јазиците пред Влада

Денеска пред Владата на Р.М. се одржа протест против усвојување на Законот за употреба на јазиците, кој беше донесен на 15. март во Собранието.

Околу 50-на луѓе се собраа да го искажат својот револт против овој закон и му порачаат на претседателот Иванов да не го потпишува указот.