Свет
23. March 2016 - 12:55

Пронајден уште еден куфер со експлозив во Брисел, спречена уште една трагедија

Таксистот кој ги пренел тројцата терористи до аеродромот во Брисел тврди дека тие имале уште еден куфер, највероватно полн со експлозиви, кој не ги собирал во автомобилот.

Се претпоставува дека терористите и тој куфер го наполниле со експлозив, што значи дека намерата има била да предизвикаат четири ескплозии.

Да потсетиме, дека вчера на аеродромот експлодирале две експлозии, додека пак полицијата пронајде уште еден куфер полн со експлозив.

Во терористичките напади на Брисел вчера настрадаа најмалку 31 лице, а повеќе од 200 се ранети од кои повеќето во критична состојба.