Македонија
13. October 2016 - 9:37

Промоција на проектот „Зајакнување на општинските совети“

Министерката за локална самоуправа Ширет Елези денеска ќе го претстави проектот „Зајакнување на општинските совети“. 

Како што соопшти Министерството за локална самоуправа, основната цел на проектот е да се зајакнат општинските совети за спроведување на нивните надлежности поврзани со вршење надзор и претставување на интересите и потребите на граѓаните. 

Проектот е финансиран од Швајцарската агенција за развој, а ќе биде имплементиран од УНДП.

На промоцијата на проектот ќе се обратат швајцарската амбасадорка Сибил Сутер Тејада, постојаната претставничка на УНДП во Македонија Луиза Винтон, претседателот на ЗЕЛС и градоначалник на Град Скопје Коце Трајановски и претседателот на Комитетот на совети при ЗЕЛС Трајче Донев.