Македонија
19. May 2016 - 9:40

Промоција на монографија за Есма Реџепова-Теодосиевска

Делото „Монографија за Есма Реџепова-Теодосиевска“ од авторот Славе Николовски-Катин вечер ќе биде промовирана во Музејот на македонската борба за државност и самостојност во Скопје. 

Издавач на книгата е книгоиздателството „Македонска искра“-Скопје и Здружението „Кралицата Есма и Стево Теодосиевски“-Скопје. 

Монографијата ќе ја промовираат Васил Тупурковски и Јордан Плевнеш.