Интернет
15. May 2017 - 16:06

Промена на Фејсбук: Еве зошто го гледате новиот емотикон и што значи

Дали забележавте виолетов цвет во емотиконите на Фејсбук? Покрај смајли, срциња, цветови, кармини, штикли, круни, торти… од вчера има и виолетов цвет.

Овој емотикон се појавуваше и порано како знак за заблагодарување. на пример: ако некој објавил нешто што вам ви е корисно или што ви значи вие би му ставиле виолетов цвет.

А зошто токму сега се најде виолетовиот цвет меѓу реакциите?

На 14 мај во светот се прославува Ден на мајката во знак на нивната пожртвуваност во одгледувањето на децата… Ден на мајките почнал да се прославува во Америка во почетокот на 20 век. Меѓутоа мајките се на пиедестал во многу култури. Во Грција се слави Сибел, на Балканот Света петка-заштитничка на женит