Бизнис
27. November 2022 - 12:08

Произведени 10.609 MWh електрична енергија изминатото деноноќие

 АД ЕСМ на 26.11.2022 година произведе 10.609 MWh електрична енергија. Во Термоелектраните произведени се 7.864 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.745 MWh.

Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 4.580 MWh електрична енергија.

Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 26.11.2022 година, соопшти владината прес-служба.