Македонија
11. December 2015 - 8:23

Програма на ЕУ за санирање на штетите од поплавите

Во Секретаријатот за европски прашања денеска ќе биде потпишана Спогодба за санирање на штетите од поплавите настанати во јануари-февруари година, со што ќе биде означен почетокот на Програмата на ЕУ за санирање на штетите од поплавите.

На настанот се предвидени воведни обраќања на заменик - претседателот на Владата задолжен за европски прашања Фатмир Бесими, на шефот на делегацијата на ЕУ во Македонија, Аиво Орав и на постојаниот претставник на УНДП во земјата Луиза Винтон.