Македонија
3. March 2017 - 8:24

Проекција на словачки документарен филм за просветителите Кирил и Методиј

Амбасадата на Словачка во Скопје денеска напладне во Кинотеката на Македонија организира проекција на третиот дел од словачкиот документарен триптих „Мисија на браќата Константин и Методиј“.

Прикажувањето на филмот е по повод 23 години од воспоставувањето дипломатски односи меѓу Република Македонија и Република Словачка.