Македонија
17. September 2018 - 13:02

Продолжува судењето за смртта на малата Тамара

Во кривичнот суд денеска треба да продолжи судењето за смртта на Тамара Димовска од Велес.. На обвинителна клупа ќе седнат 12-мина.

За несовесно работење во службата одговараат двајца поранешни директори на Фондот за здравствено осигурување, екс директорката на Детска клиника и членови на двете лекарски комисии..

Претходното рочиште за овој случај се одложи поради отсуство на еден обвинет, двајца пак тогаш го добија обвинителниот акт и побараа време за подготовка на одбрана.

На денешната расправа се очекува образложение на обвинителниот акт и изјаснување по вина на обвинетите..