Македонија
22. October 2017 - 14:05

Продолжува кампањата за локалните избори

Политичките партии и кандидатите за градоначалници и денеска ја продолжуваат кампањата за вториот круг од локаните избори закажани за 29 октомври.

Централниот караван на СДСМ и коалицијата е со граѓаните на Кавадарци, Демир Капија, Градско и Росоман. Претседателот на СДСМ Зоран Заев и кандидатот за градоначалник на Кавадарци Бетиане Китев попладнево ќе имаат дебата со граѓаните на Кавадарци. Заев и Китев ќе ги посетат и ќе разговараат со граѓаните од урбаните заедници „Киро Крстев“ и „Слога“ во Кавадарци.

Попладне, во 17 часот, Заев ќе се сретне со жителите од општина Градско, а ќе ја посети и локацијата каде е планирана индустриска зона. Заев ќе се сретне и со граѓаните на Росоман и Демир Капија, каде во 20 часот ќе се одржи митинг.

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски попладнево ќе оствари средби со жителите на општина Гази Баба и општина Бутел. Во општина Гази Баба ќе оствари средба со жителите на Стајковци, а потоа со жителите на Хиподром, Автокоманда и Железара.

Во општина Бутел, во 19 часот Груевски ќе се обрати на мини митингот во селото Љубанци. 

Кандидатите за градоначалници на Чаир, пак, на БЕСА Зеќирија Ибрахими и на Алијансата на Албанците Чарук Авдиу учествуваа на фудбалски натпревар што се одржа на игралиште на улицата „Џон Кенеди“.