Бизнис
23. October 2018 - 17:12

Пробиштип аплицира со три проекти за Програмата за рурален развој

Општина Пробиштип ги избра трите приоритетни проекти, за чија реализација  ќе бара пари од Министерството за земојоделство, шумарство и водостопанство, преку Програмата за рурален развој.

Градоначалникот на Општина Пробиштип, Драган Анастасов потенцира дека овие средства  се наменети за подобрување и олеснување на животот на граѓаните во руралните средини и полесен пристап до нивите.

– Станува збор за патен правец во населба Пробиштип до населено место Стрмош, се работи за патен правец од околу еденкилометар и 400 метри , каде околу 250 семејства имаат земјоделски површини“, вели  Анастасов.

Тој додаде дека вториот проект е за регионачниот пат  Кратово – Пробиштип,  каде се поврзува со населбата Пробиштип и третиот патен правец е Пробиштип – Злетово кај месноста Ратавица или Леговец.