Македонија
11. July 2020 - 11:37

Приведени „диви тркачи“ од скопските улици

Секторот за сообраќајни работи при Бирото за јавна бебзедност во координација со Одделението за безбедност на сообраќајот при Секторот за внатрешни работи Скопје на 10/11.07.2020 во времето од 19,00 до 03,00 часотспроведе акциска контрола за откривање на возачи на мотори кои организираат “диви трки“ на подрачјето на Скопје. Притоа санкционирани се осум возачи на мотори кај кои се констатирани низа прекршоци. Од нив тројца моторциклисти биле приведени во Полициската станица Карпош, а еден во Полициската станица Кисела Вода поради правење на бучавост над дозволената со нивното движење на моторциклите и поради неносење соодветна документација за истите. Исто така и четири моторцикли ќе бидат однесени на технички преглед за понатамошна постапка.