Живот
16. February 2018 - 18:48

Приведен питач кој насилно барал пари, а во џебовите имал повеќе од пола милион евра

Полицијата во шведскиот град Упсали била изненадена кога дошла на повик да интервенира поради неименуван маж кој питачел пари за автобуска карта и притоа бил агресивен кон минувачите Во џебовите на просјакот биле пронајдени шест милиони круни, односно 600 илјади евра!

Обвинитеката Ане Сјоблом потвридла дека ќе се обиде да докаже дека станува збор за нелегално стекнати пари, но и призна дека на мажот ќе му бидат вратени парите ако не се докаже дека тие се стекнати нелегално.

Неговиот идентитет се уште не е откриен, но медиумите неофицијално објавуваат дека станува збор за Швеѓанец, кој досега не бил евидентиран за питачење.