Македонија
11. February 2021 - 14:46

Приведен малолетник од Штип кој извршил 22 тешки кражби

На 10.02.2020, од страна на полициски службеници Штип, во содејство со Центар за социјални работи Штип, а врз основа на Решение од Основен суд Штип, обезбеден е малолетникот М.З.(17) од Штип, сторител на 22 кривични дела од кои 19 „тешка кражба“.

Во присуство на претставник од Центарот за социјални работи Штип, малолетникот бил спроведен до Казнено-поправна установа.