Здравје
1. February 2018 - 15:25

Притиснете ја оваа точка и така чувајте 1 минута... Ќе ве ослободи од голем здравствен проблем!

Најверојатно сте слушнале дека со притискање на некои точки од вашето тело може да се ослободите од многу тегобии.

Оваа руска техника подразбира притискање на неколку точки во траење од 60 секунди, а тоа ќе ви помогне да се смирите себе си и вашето срце кое знае да чука пребрзо во дадени стресни ситуации. 

Притоа, ќе го намалите чуството на немир и нервоза, а истата техника може да ја примените на вашите дланки и стапала. Така ќе делувате на нервите и ќе успеете да се опуштите и да ги смалите вашите болки. Нервните завршетоци се наоѓаат на стапалата така што масажата на стапалата и те како ќе ви помогне.