Македонија
21. April 2016 - 8:40

Пристапно предавање на дописниот член на МАНУ Марјан Марковиќ

Во Македонската академија на науките и уметностите денеска пристапно предавање ќе одржи проф. д-р Марјан Марковиќ, избран за дописен член на МАНУ.
 
Неговото предавање е насловено „Mакедонскиот јазик како комплексен адаптивен систем“.
 
За научниот придонес на Марковиќ ќе зборува академик Зузана Тополињска. хс/лв/07:58