Живот
18. February 2018 - 9:56

Приказната за баба Анастасија, која ги сакала книгите

Старата баба Анастасија цели 15 години го посетува делот за книги во самопослугата. За сето тоа време таа не купила ниту една книга, туку само ги читала стоејќи.
 
 
Кога некој ќе ја прашал зошто го прави тоа, таа кратко одговарала: „Дома нема што да правам. Животот е тежок.“ Ова бил нејзин начин да се бори со самотијата.
 
Конечно раководството на супермаркетот се сетило како да ѝ помогне на старата бабичка.