Живот
12. October 2017 - 19:48

Приказна која го шокираше Балканот: Познат пејач барал да изнајми мртовец - причината морничава

Познатиот хрватски музичар остави многумина во шок.
 
Имено, Филип Диздар отишол на место во близина на Загреб за да пронајде мртовец кој би го искористел за потребите на снимање на спот.
 
 Пред извесно време сакал да екранизира една од своите песни и за таа потреба му било потребен мртовец. Филип отишол до неколку села и едно семејство од непознати причини имале еден во својата куќа, личност која непосредно пред тоа починала. 
 
- Тоа е не што нема да го заборавам. Моравме мртовецот  да го ставиме во претесен автомобил, па бевме атракција за сите оние кои не видеа на патот, се присети пејачот. 
 
Тој уредно си го платил мртовецот, а кога ја завршиле работата го вратиле кај нрговото семејство. Овој пејач е познат по чудните спотови, а во еден од нив живи луѓе закопува во гробница.