Македонија
17. January 2018 - 17:45

Претседателот Иванов стави ВЕТО на „Законот за јазици“

Претседателот на Република Македонија, пред малку на прес конференција во Вила Водно, објави дека го користи правото да стави вето на законот за јазици, кој шред неколку дена беше изгласан во собранието.

Иванов одлучил да го врати овој закон на одлучување назад пред пратениците, бидејќи, според него, тој во голема мера е спротивен на Уставот.