Бизнис
9. January 2017 - 19:37

Претседателите на 4 исклучени синдикати затаиле стотици илјади евра, тврди синдикалниот лидер Митревски

Претседателите на четирите синдикати кои беа исклучени од ССМ, според тврдењата на претседателот Живко Митревски, затаиле стотици илјади евра во чланарина.

Тој денес покажа документи со кои тврди дека челниците на гранковите синдикати ја злоупотребувале функцијата.

Митревски покажа и решенија од министерството за труд со кои се поништуваат одлуките за негова донесени додека на чело на министерството беше Фросина Ременски.

Претставници на исклучените синдикати кои се обидоа да изберат ново раководство на сојузот, денес протестираа откако полицијата ги спречила да влезат во синдикалната зграда. Тие тврдат дека Митревски е веќе разрешен и дека нелегално ја окупира функцијата.

Додека исклучените синдикалци најавуваат секојдневни протести, на денешната Митревски обвини тврди дека тие не сториле ништо за работничките права во нивните области, додека сојузот успеал да договори минимална плата, регрес и низа други придобивки за работниците.