Македонија
13. April 2018 - 11:01

Претрес на товарен воз од Грција, еве што пронајде царината во Гевгелија

Вчера во 18,05 часот било пријавено дека на Железничка станица Гевгелија, мешовит патролен тим заедно со царински и преставник на Македонски железници подрачна единица Гевгелија извршиле контрола на два вагона од товарниот воз кој во 17,30 часот пристигнал на Железничка станица Гевгелија од Р.Грција При контролата во еден од вагоните биле пронајдени четири мигранти од кои тројца биле државјани на Авганистан и еден на Иран .