Живот
14. August 2015 - 12:50

Пресврт: Еве што се случи со новороденчето напуштено од мајката

Новороденчето кое мајката го остави во една зграда во Лицен доби нови родители.

Имено девојчето старо само неколку часа е пронајдено на чергичето пред станот на Михела П. во неделата наутро, кога додека појадувала слушнала плач пред влезната врата. Го затекнало новороденчето завиткано во два пешкири.

Сосетклата Рената Б. која со децении се грижи за деца од расутирени семејства кога го здогледала новороденчето веднаш повикала бра помош и детето е згрижено на одделот за неонатологија.

Полицијата набрзо ја пронашла и мајката која го оставила бебето. Се утврдило дека тоа е 41-годишна жена која ја криела бременоста од својот сопруг зошто детето било плод на нејзиното неверство поради што сакала да се ослободи од новородената ќеркичка. Таа веќе има три свои деца.

Приказната на крајот среќно заврши зошто е пронајдено семејство кое ќе се грижи за напуштеното девојче. Надлежните општински служби одлучија детето да го дадат на посвојување на брачна двојка од Еншал. Новите родители сега сакаат само на мир да уживаат со своето бебе.