Џет-Сет
24. August 2016 - 13:30

Пресврт: Бил болен од раѓање и носел очила со дебели рамки, а денес е пример за многумина!

Ова момче е родено на 18. октомври 1960 година во Брисел. Било болно уште од самото раѓање, носело очила со дебели рамки. Се занимавало со класичен балет, а секогаш од училиште се враќало со модринки, затоа што го тепале неговите врсници.
 
На 11 години неговиот татко го запишал на карате. истовремено напорно работел на психолошка подготвеност, која му помогнала да го надмине недостатокот на довербата за своите способности.
 
Неговиот тренер во него препознал талент и вежбал со него три до четири пати неделно, два пати повеќе од другите ученици.
 
Во 1978 година, тој добил црн појас, а во 1980 станува европски првак во карате. Тогаш почнал да работи како ибезбедување во еден ноќен клуб „чак Норис“.
 
Четири години подоцна, добил понуда да глуми во холивудски филм и конечно во 1988 година се здоби со светска слава, благодарение на филмот „Bloodsport“.
 
Ова момче е Жан Клод Ван Дам.