Македонија
15. January 2020 - 11:37

Преполовени водостоите на повеќето реки во земјава

Хидролошките мерења на УХМР денеска покажуваат дека нивоата на повеќето реки во земјава се преполовени. Ниту една не е во рамки на просекот за јануари.

Минимално зголемување над просекот е регистрирано единствено на Вардар кај Демир Капија.

Отстапки има и во водостоите на езерата.