Loading Video...
Свет
11. May 2017 - 20:50

Предвремени избори на Косово на 11 или 18 јуни

 

Вонредните  парламентарни избори на Косово ќе се одржат на 11 јуни.  Претседателот  Тачи   вака одлучи по средбата со претсанвиците на политичките партии. Во игра беше и 18 јуни.  Вчера косовскиот парламент и изгласа недоверба на владата на Мустафа на иницијатива на претседателот на партијата  Иницијатива за Косово.