Живот
24. January 2017 - 18:24

Предупредување за луѓето што живеат во куќа: Ако се појави ова во вашиот дом, имате голем проблем!

Погледнете ги овие организми на фотографијата. Тоа се полжави и не се штетни по вашето здравје. Сепак, можат да ви укажат на еден проблем во вашиот дом.

Имено тие се хранат со растенија, но овие полжави се хранат и со мувла, па ако ги приметите околу вашиот дом, тоа значи дека имате проблем со мувла која треба да ја отстраните.

Најчесто се бели, а можат да се јават и во повеќе бои, можат и да достигнат и големина до 15 цм. Можеби ви е непријатно да ги видите не ди сакате блиску до вас, но немојте да ги убивате. Едноставно оддалечете ги од вашиот дом и отстранете ја мувлата и така повеќе нема да доаѓаат.