Македонија
14. November 2019 - 15:38

Пред 6 години поради ИСИС заминала во Сирија, сега бара помош од властите да се врати во Македонија

Новинарот на албанската телевизија „А2“, Ревајет Шахини во кампот Ал Хол во Сирија, каде живеат илјадници жени и деца на борци на терористичката организација Исламска држава, пронајде жена со потекло од Македонија која заедно со своите деца отпатувала на Блискиот исток да ѝ служи на Исламската држава. Таа бара македонските власти сега да ѝ помогнат да се врати дома.

Жената на новинарот му раскажа дека во Сирија пристигнала пред шест години и сега сака да се врати во Македонија, бидејќи условите таму се лоши и на зима било многу студено. Таа потекнува од Гостивар. Ревајет Шахини е мајка на четири деца.