Живот
15. February 2017 - 13:27

Прав херој - Куче греело двегодишно дете два дена на -21

 
Мајка си го оставила двегодишното дете на минус 21 степен целзиусов, а од смрзнување го спасило куче кое од детето не се одвојувало два дена. Ова куче го спасило двегодишното дете од сигурна смрт. Мајката го оставила во една колиба а кучето го греело детето два дена се додека не го пронашле комшиите. Детето било префрлено во болница со лесна хипотермија и изгладнето. Како што тврдат лекарите детето сигрно не би преживеало доколку не му помогнало ова куче.