Македонија
10. September 2017 - 15:20

Пратеникот Бардуљ Даути предложен за кандидат на ДПА за градоначалник на Тетово

Актуелниот пратеник во македонското Собрание од редовите на ДПА Бардуљ Даути ќе биде кандидатот од оваа партија за градоначалник на општина Тетово на претстојните локални избори.

Ова беше решено на денешната седница на огранокот на ДПА за Тетово што се одржа во големата сала на локалната самоуправа.

Даути претходно беше член на Советот на општина Тетово во последните четири години, а на последните парламентарни избори беше избран за пратеник во републичкото Собрание заедно со неговиот лидер Мендух Тачи. Тие се единствените пратеници во Парламентот од редовите на ДПА. Со денешното назначување за кандидат за градоначалник на Тетово Даути најави дека ќе поднесе оставка на пратеничкото место.

- Оваа одлука да бидам назначен за кандидат за градоначалник ќе биде во полза на граѓаните на општина Тетово. Сакам тие да имаат подобар живот, а воедно и да се врати надежта за подобар живот. Тоа е најважната работа бидејќи до сега со минатата гарнитура на општинската власт и надежта ја немавме, изјави Даути по завршувањето на состанокот.