Македонија
26. April 2018 - 12:28

Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ со чочек влегоа во Собрание

ВМРО-ДПМНЕ денеска откако тунелот кај Демир Капија беше пуштен со ора, игри, песни и чочек, влегоа на седница за пратенички прашања со музика за чочек, по што Џафери ги искара да ги исклучат телефоните.

Координаторот на ВМРО-ДПМНЕ Драган Данев застана на говорница:

- „Доста славите, доста 10 дена славите со чочеци во тунел и со коктели. Ќе одговарале министрите денес пред опозицијата, сè само правите да ги оттргнете граѓаните од реалните проблеми. Каде се високите плати на лекарите, ги зголемивте акцизите. И Могерини ви кажа дека треба само пола ден да славите и време е да почнете да работите“, вели тој.